Kıbrıs Tüp Bebek Tedavisi Merkezi


PGD (Gebelik öncesi genetik analiz)

Kısırlık nedeni eğer genetikse, mikroenjeksiyon (ICSI) veya IVF ile döllenen yumurtalar laboratuvar ortamında geliştirilir. Gelişen embriyolara anne rahmine transfer etmeden önce blastomer biyopsisi ile genetik analiz yapılır. Genetik olarak sağlam çıkan embriyolar anne adayına transfer edilir. PGD ile belirlenebilen hastalıkların sayısı her geçen gün artmaktadır.

Tüp bebek tedavisi, kadının üreme hücreleri ile erkeğin üreme hücrelerini laboratuvar ortamında, bir araya getirerek döllenmenin oluşmasını sağlayan tedavi yöntemidir. Kadına ait yumurtaların döllenmesi sağlandıktan sonra bölünme başlar. Embriyo olarak adlandırıldığı bu ilk dönemde, laboratuvar ortamında gerçekleştirildikten sonra anne rahmine enjekte edilir. Tüp bebek yöntemi ile yaşanılan gebelik süreci, doğal gebelik sürecinde olduğu gibi normal seyrinde devam eder. Tedavi sonrası yaşanılan gebelik ile normal gebelik sürecinin tek farkı döllenme işleminin doğal yollar dışında olması ve yumurtaların anne rahmine bir uzman tarafından yerleştirilmesidir.

Tüp Bebek Tedavisi En Yaygın Kısırlık Tedavisidir
Tüp bebek tedavisi İn vitro Fertilizasyon (IVF) yaygın bir kısırlık tedavisidir. İlk olarak, yumurtalıklar, her birinin içinde, “doğurganlık ilaçları” kullanılarak, bir yumurta olan birden fazla folikül gelişmesi için uyarılır. Folikül sayısının ve büyümesinin kan hormon düzeyleri ile birlikte ultrason ile izlenmesi, tek bir enjeksiyonun yumurtaları ne zaman olgunlaştırdığını belirler. Daha sonra doğurganlık doktoru yumurtalarını küçük bir iğne kullanarak yumurtalıklardan alır, kadın ise hafif anestezi altındadır ve onları sperm ile özel bir laboratuarda gübrelemektedir. Döllenme gerçekleştikten sonra, yumurtalar kültürlenir ve embriyolara dönüşür. Üç ila beş gün sonra, uzman embriyoları tekrar rahim içine yerleştirir.
Tüp Bebek Tedavisi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *